Flaming Star Oy

Valokuvaaja/Photographer:

Pentti Hokkanen

Flaming Star Oy


 Postiosoite:

Leppälinnunpolku 4
02620 Espoo


www.flamingstar.fi


 pentti(at)flamingstar.fi

 040 553 3880


 Tietosuojaseloste

Mainoskuvauksesta
Yrityskuvauksesta
Bändikuvauksesta
Muotokuvauksesta
Tuotekuvauksesta
Muut kuvaukset

*Pakolliset kentät

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Biography, Pentti Hokkanen

”Kuvaamisesta puolet on taiteellista ja teknistä osaamista, toinen puoli on psykologiaa.”

Valokuvaaja Pentti Hokkanen. Juuret Savo-Karjalassa ja rock-musiikissa. Pentistä piti tulla ydinfyysikko eikä valokuvaaja. Hän lähti kokeilemaan valokuvausta ja jäi sille tielleen. Nopeasti hän huomasi, että valokuvaus on enemmän hänen juttunsa kuin teoreettinen opiskelu.


Pentti oli jo lukioaikana aktiivinen valokuvaaja osallistuen kaikkeen kulttuuritoimintaan. Laaja-alainen ja aktiivinen toiminta eri kulttuurimuotojen välillä loi hedelmällistä pohjaa tulevalle kuvaajan ammatille. 


Työskenneltyään monta vuotta valokuvausalalla laboranttina, Pentti hakeutui myös opiskelemaan valokuvausta. Hän suoritti Lahden Muotoiluinstituutin valokuvaaja-artenomin tutkinnon. Alussa Pentti kuvasi paljon rock-muusikoita ja populaarikulttuuria. Lehtikuvauspainotteinen työura alkoi 2000-luvun taitteessa siirtymään enemmän mainospuolelle. Mainokset ja yritysten monipuoliset viestinnän tarpeet tulivat tutuiksi. Yhdistämällä musiikkikuvauksien tyyliä business-kuvaukseen Pentti loi uudenlaista kuvakerrontaa jähmettyneeseen ”pönötys”-maailmaan.

Runsas työskentely vahvojen ja karismaattisten musiikkialan persoonien parissa koulutti Penttiä henkilökuvaajana. Hän ei jännitä kuvaustilanteessa, vaikka kuvattava henkilö olisi kuinka kuuluisa tahansa. ”Ozzy Osbornet ja Risto Siilasmaat” ovat olleet hänen kameransa edessä. Kohdetta pitää kunnioittaa, mutta ei pelätä.


Pentti on viehättynyt myös arjen tavanomaisista tapahtumista. Arki on juhlaa ja juhla on taidetta. Arjen taltiointi kiehtoo. Hän kokee olevansa sekä journalisti, että mainosmies – kuvaaja, jolla on vahvat sosiaaliset taidot ja tunneäly.